Jong talent vinden, boeien en binden

Wil je ook young professionals vinden en ontwikkelen? En dan zonder onverklaarbare fees of detacheringsconstructies ... dan hebben wij een verrassende oplossing voor je !

Wat zou er gebeuren als je grote bedrijven en detacheringsbureaus zou aftroeven op de arbeidsmarkt en young professionals juist voor jouw bedrijf kiezen? En stel nu eens dat dit volledig verzorgd wordt door absolute experts op het gebied van recruitment en persoonlijke ontwikkeling. Glashelder en met toegevoegde waarde.

En de ondersteuning stopt niet na een succesvolle plaatsing. Want dan begint het namelijk pas. We zorgen dat je jonge talenten zich snel thuis voelen binnen je bedrijf, snel het vak leren en ook nog eens leren hoe ze succesvol met anderen kunnen samenwerken.

Zeker weten dat je jonge talenten eerder geld voor je gaan verdienen, langer bij je blijven en je daarnaast ook nog eens gemakkelijker nieuw jong talent weet aan te trekken.

Nieuwsgierig ?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Antwoordformulier KIQ Short

Wil je ook toegang tot talentvolle young professionals?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en wij houden je graag op de hoogte.

EEN PROGRAMMA MET IMPACT

Een KIQ traineeship is veel meer dan een ontwikkeltraject voor jonge starters. Deelnemen aan een KIQ traineeship of een eigen traineeship ontwikkelen op basis van de principes van KIQ, betekent ook inzicht krijgen in de eigen organisatie, ontwikkeling van leidinggevenden en het verbreden van het netwerk van de organisatie. We kunnen met trots zeggen, dat een KIQ traineeship niet alleen de mooiste start is van de carrière van de trainee, maar ook een hele mooie start is voor de organisatie.   

INSCHRIJVING GESTART

KIQ STARTERSPROGRAMMA MAART 2019 - DECEMBER 2020

  • mrt '19 - dec '20
  • HBO - WO
  • Deventer
  • 12 plaatsen

DESIGNED BY KIQ

Grotere organisaties die zelf een traineeship voor hun MBO, HBO of WO-starters kunnen organiseren, helpen we hier graag bij. Nadat we de doelstellingen in kaart hebben gebracht, ontwerpen we samen met onze klanten een traineeship op maat. Natuurlijk zijn deze maatwerk programma’s gebaseerd op de uitgangspunten die een KIQ traineeship zo bijzonder maakt. Het resultaat: een plug-and-play traineeship, waarmee direct kan worden gestart en kan worden geadverteerd. Met de uitstraling van de organisatie en de kwaliteit en inhoud van KIQ.

Indien nodig helpen we bij het implementeren van het programma, maar uiteindelijk is ons uitgangspunt dat onze klanten zelfstandig met hun eigen traineeship kunnen werken. Al blijven we uiteraard erg nieuwsgierig naar de resultaten en de ervaringen. 

MKB FAVORIET BIJ JONGERE WERKNEMER

“De kleine baas wint aan populariteit. Een groeiend aantal werknemers verlaat de multinational om te werken voor een kleinere organisatie. Vooral jongeren maken die overstap bewust.” 

Algemeen Dagblad

DE VOORDELEN OP EEN RIJ

Ons programma biedt veel meer dan alleen trainingen. We begeleiden de trainee en zijn of haar leidinggevende en werken indirect aan de doelstellingen en uitdagingen van de organisatie. De trainees voeren in groepsverband diverse projecten uit binnen de deelnemende organisaties. Zo ontwikkelen ook de deelnemende organisaties zich door concrete uitdagingen beet te pakken met de denkkracht en creativiteit van een brede groep starters. 

De millennials zijn op zoek naar banen waarin ze gewaardeerd worden én betekenis kunnen hebben. Uit onderzoek is gebleken dat deze doelgroep aan het begin van hun carrière wil ontdekken wat hen boeit in het het werk, om vervolgens keuzes te maken voor de toekomst. Je bent een interessante werkgever als je deze behoefte samen inkleurt …

Bij het aantrekken van jonge talenten helpen we ondernemers om de juiste keuze te maken. Middels een assessment brengen we de talenten en ambities van kandidaten in kaart. Dit is een vast onderdeel in de startfase van het KIQ-programma. De talenten, ambities en ontwikkeldoelen lopen als rode draad door ons programma en in de evaluatiemomenten, die in het bedrijf tussen leidinggevende en trainee plaatsvinden. 

Door de inzet van Arbeids- en Organisatiepsychologen helpen we leidinggevenden zich te ontwikkelen in hun HRM-rol. Hoe ga je evaluatiegesprekken met elkaar aan? En belangrijker nog: hoe zorgen we ervoor dat de doelstellingen van de organisatie en van de trainee elkaar versterken?

Door je medewerker een KIQ-programma te laten volgen, haal je feitelijk een groep starters binnen je organisatie. Een belangrijk onderdeel van het programma bestaat uit diverse groepsopdrachten. Deze opdrachten zijn toegespitst op de uitdagingen waarmee de deelnemende bedrijven te maken hebben. Heb je bijvoorbeeld een uitdaging om nieuwe branches te bereiken? Breng dit vraagstuk in en wij begeleiden een groep KIQ-trainees om na onderzoek een advies uit te brengen hoe deze uitdaging kan worden omgebogen tot een succes. 

De trainees bouwen gedurende het programma aan een netwerk voor het leven. De samenwerking met de collega KIQ-trainees brengt hen in contact met andere trainees en andere organisaties. Ook jij als ondernemer profiteert hiervan: het gaat tenslotte steeds meer om wie je kent in plaats van wat je kent. De verbindende kracht van medewerkers met een goed netwerk is waardevol voor elke organisatie. 

Investeren in jonge medewerkers is investeren in de toekomst. Een KIQ traineeship maakt het niet alleen makkelijker jonge talenten te vinden, maar ook te behouden. En omdat ze snel ingewerkt zijn en zich bewust zijn van hun eigen talenten en effectief leren samenwerken leveren ze ook snel meerwaarde voor je organisatie. 

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen?

Laten we kennismaken!

KIQ Traineeships
06 – 15 47 55 95
info@kiqtraineeships.nl

Programma's

Organisatie

Contact

Burg. Mazairaclaan 2C

5242 AV  Rosmalen

073 – 613 45 55

info@kiqtraineeships.nl

Logo KiQ wit. transparant
  • deze site is KIQ-en
Sluit Menu
Top