Trainee
Service Engineer Electrical Drives & Control

MBO 3/4 – Elektrotechniek of Mechatronica of Industriële automatisering – Almelo

Hoe mooi kan het zijn? Een veelzijdige baan als Service Engineer Electrical Drives & Control én deelnemen aan een professioneel Jong Talent Programma. Het kan nu bij SPIT! Samen met SPIT leren we je niet alleen de fijne kneepjes van het vak, maar dagen we je ook uit je persoonlijke talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Heb je een opleiding Elektrotechniek, Mechatronica of Industriële automatisering en ben je op zoek naar je eerste of tweede baan? Lees dan gauw verder. We hebben een unieke kans voor je.

Een baan én een persoonlijk talent programma

Je leest het goed. Naast deze mooie baan ga je – na een inwerkperiode waarin je de organisatie en je nieuwe collega’s eerst goed leert kennen – deelnemen aan het Jong Talent Programma van KIQ. Onze programma is speciaal ontwikkelt voor jonge medewerkers in het MKB die tot de beste willen gaan horen op hun vakgebied. Samen met andere jonge starters uit de regio gaan we je inzicht geven in je talenten en vaardigheden en je helpen deze verder te ontwikkelen. Je gaat niet alleen stappen maken op je eigen vakgebied, maar zeker ook als persoon. En dat is belangrijk voor nu en in voor later.

Je bent in dienst bij Spit

Je leert het vak van de beste vakmensen

Je bouwt een netwerk op

Je ontwikkelt belangrijke vaardigheden

Je krijgt inzicht in je talenten en drijfveren

Het programma duurt 14 maanden

Maak kennis met SPIT Electrical Mechanics

SPIT is een industriële dienstverlener voor kleine maar ook grote opdrachtgevers. De onderneming verzorgt de levering, de in gebruik name, het preventief onderhoud, de reparatie en de engineering van verschillende componenten in de aandrijftechniek. Enkele van deze componenten zijn: vermogens-electronica, motoren, generatoren en verschillende aandrijfcomponenten. De opdrachtgevers zijn actief in verschillende markten, waaronder energie, voedingsmiddelen, metaal, drink- en afvalwater en petrochemie.

SPIT Electrical Mechanics maakt samen met 11 andere technische bedrijven onderdeel uit van High Tech Almelo.

Het werk als Service Engineer

Als Service Engineer Electrical Drives & Controls ben jij verantwoordelijk voor het herstel, service, preventief onderhoud en inbedrijfstelling van moderne elektrische aandrijf- en besturingssystemen. Deze hightech apparatuur wordt breed toegepast bij een zeer diverse groep klanten. Van offshore lokatie tot energiecentrales; overal vind je onze systemen. Van relatief eenvoudige tot zeer complexe systemen; jij bent in staat om het proces van de toepassingen te overzien om juiste conclusies te trekken. Soms werk je bij een klant waarvan de hele productie stilstaat en rust er dus een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Het is ontzettend leuk als jij diegene bent die de fabriek weer laat ‘draaien’.

Ons team van Service Engineers bestaat uit ruim 20 ervaren vakmensen. Je hoeft het wiel dus zeker niet zelf uit te vinden. Medewerkers binnen Spit staan altijd voor elkaar klaar. We hebben maar één gezamenlijk doel: optimaal draaiende systemen en processen bij onze klanten. 

Video afspelen

Je kwaliteiten en talenten

OPLEIDING

Je hebt een MBO-4 diploma Elektrotechniek, Mechatronica of Industriële Automatisering op zak.

ERVARING

Je bent schoolverlater of maximaal 5 jaar werkervaring.

PASSIE

Je hebt passie voor techniek.

PERSOONLIJKHEID

Je bent een teamspeler, staat altijd klaar om andere te helpen en laat je niet snel gek maken.

Een dag uit het leven van een Service Engineer

7:50 uur 
De dag begint met een bak koffie op kantoor.

8:00 uur 
Samen met een collega doe je voorbereidende werkzaamheden aan een aandrijfsysteem dat volgende week bij de klant wordt geïnstalleerd.

10:10 uur 
Een klant heeft gebeld. Zijn productielijn is stilgevallen door een storing in een van de motoren. De technische dienst van de klant kan het probleem niet traceren en je moet er direct naar toe. Je hebt telefonisch contact met de klant en checkt welke gereedschappen en onderdelen je nodig denkt te hebben.

10:28 uur 
Je stapt in de auto en stelt je navigatie in en bent op weg naar Zwolle. Onderweg bel je nog even met Henk. Henk weet erg veel van de betreffende motoren. 

10:54 uur 
De klant is blij dat je er bent en neemt je direct mee naar de productielijn. Je laat je informeren over de situatie en gaat direct aan de slag. Omdat de productielijn stil staat, gaan de productiemedewerkers vast lunchen.

12:08 uur 
Je hebt het probleem opgelost en informeert de klant over de oorzaak en de oplossing van de storing. Je regelt de nodige papierwinkel en meldt de reparatie gereed binnen SPIT. Je hoort dat ze je nog kunnen gebruiken bij een ombouw in Apeldoorn. Onderweg naar Apeldoorn eet je je boterham en bel je Henk nog even om hem bij te praten.

12:35 uur 
Je meldt je bij de klant in Apeldoorn en ze brengen je naar je collega’s die net weer gestart zijn met de ombouw van de aandrijflijn. De rest van de dag werk je samen aan de ombouw. 

16:25 uur 
De ombouw is afgerond en de lijn heeft succesvol proefgedraaid. Tijd om je spullen in te pakken, de klant te bedanken voor de gastvrijheid en op weg naar huis. 

Wat kun je van SPIT verwachten?

GELD

Natuurlijk voor het werk dat je doet, maar ook bijvoorbeeld voor de storingsdiensten en overuren.

BEDRIJFSAUTO

Een mooie blauwe bedrijfsauto om naar je klanten te rijden en blij te maken.

SMARTPHONE EN LAPTOP

Zo kunnen ze jou en jij hun bellen en mailen.

TECHNISCHE TRAININGEN

Gericht op de techniek binnen Spit. Blijf je mooi op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

VRIJE TIJD

Je hebt 28 vrije dagen en een tijd-voor-tijd regeling. En omdat het werk zo leuk is, houdt Spit goed in de gaten dat je ze wel gebruikt.

KIQ TALENT PROGRAMMA

Spit wil zorgen voor de mooiste start van je loopbaan. Daarom krijg je naast deze mooie baan ook een mooi ontwikkelprogramma.

Heb je vragen over deze functie?

Neem contact op met Michiel.

Reageren op deze mooie functie

De werving voor deze vacature doen we samen met onze partner Techdutch.

Techdutch is gespecialiseerd in het werven en selecteren van technische talenten.
Klik op de link en we schakelen je door naar de vacaturepagina op www.techdutch.nl.
Daar kun je je gegevens en CV uploaden. Wij zijn erg benieuwd.

De sollicitatieprocedure

SOLLICITEER

Na je sollicitatie gaan we kijken wie we het beste vinden passen bij deze baan. Mocht je daar niet bij horen, geen nood. We hebben regelmatig weer andere mooie functies.

GESPREK MET MICHIEL

Leuk dat je solliciteert! Als we op basis van je motivatie en cv een match zien, dan maken we graag nader kennis. Welke vragen heb jij?

TALENTSCAN

We hebben allebei een goed gevoel overgehouden aan het eerste kennismakingsgesprek. Tijd om eens goed te gaan kijken naar je talenten.

GESPREKKEN BIJ SPIT

Je gaat twee keer langs bij SPIT en gaat kennis maken met je toekomstige collega's. Ze gaan je wat vragen stellen en je het bedrijf laten zien.

CONTRACT VAN SPIT

SPIT gaat je een contractvoorstel doen. In combinatie met een KIQ Jong Talent Programma wordt dat een aanbod dat je niet kunt weigeren.

BEGINNEN

Een krabbeltje zetten en beginnen maar. Welkom en heel veel plezier. Met je baan en met het KIQ Talent Programma.

Is dit niet je ideale baan, maar wil je die wel scoren?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe interessante vacatures of plaats een zoekopdracht en we gaan me je mee zoeken.

Programma's

Organisatie

Contact

Burg. Mazairaclaan 2C

5242 AV  Rosmalen

073 – 613 45 55

info@kiqtraineeships.nl

Logo KiQ wit. transparant
  • deze site is KIQ-en
Sluit Menu
Top